Над 500 от най-верните фенове присъстваха на първата тренировка на Лудогорец на градския стадион "Дянко Стефанов" в Разград. След няколко обиколки на пистата отборът се прибра, за да бъде представен по-късно на гражданството в конферентната зала на местен хотел.

Новите имена в отбора са Емил Михайлов, Мартин Дечев, Станислав Жеков, Атанас Дреновички, Венцислав Йорданов, Николай Дюлгеров, Михаил Александров, Антанио Павлов, Тодор Колев, както и вратарят Християн Славов от Поморие.

От новопривлечените отсъстваха единствено Зоран Златковски и кариоката, юноша на Сантос. Последният трябваше да кацне днес в 15:30 часа на аерогара "София", но заради атмосферните условия полетът му от Мюнхен е зякъснял и ще бъде в столицата по-късно тази вечер. Утре в 9:30 часа футболистът, чието име клубният президент Александър Александров не съобщи от суеверие, ще подпише професионален договор с тима от Разград.

Златковски и бразилецът ще се включат още на първата тренировка на отбора в Сандански в петък. Подготовката на Лудогорец ще бъде на два етапа, като първият от тях е в Сандански от 8 до 28 януари, а вторият – от 2 до 16 февруари в Анталия. Там лудогорци ще изиграят 12 контроли стана ясно от треньора Ивайло Петев, като засега е сигурно името на първия спаринг-партньор - ЦСКА. Проверката с "армейците" ще се изиграе на 4 февруари. Имало интерес за приятелски двубои с Лудогорец от страна на руски, португалски и турски тимове. Имената на съперниците ще станат ясни на място.

Специално за БЛИЦ президентът на Лудогорец Александър Александров каза, че се водят преговори с още футболисти и няма да е изненада, ако в близките дни бъде "хвърлена нова бомба" на трансферния пазар.
МЕХМЕД ХОДЖОВ/БЛИЦ