Над 500 деца от 32 отбора, представители на също толкова столични училища взеха участие във финалният етап на Grassroots - Градско ученическо първенство по футбол за смесени отбори /момичета и момчета/ от възрастова група III-IV клас. По традиция ученическият шампионат се провежда от Българският футболен съюз и Столична община, дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”. Турнирът е в подкрепа на кампанията "София Европейска столица на спорта 2018 година".

Победител в надпреварата, която се проведе между 29 и 30 май на комплекс „Спортна София - 2000“ стана отборът на 142-ро училище, който победи на финала отбора на 31-во училище.

Всички ученици взели участие в турнира получиха медали, а техните учители получиха екипировка от Българския футболен съюз по програмата Grassroots.

На награждаването на първите три отбора присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, директорът на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” Ирена Димитрова и посланикът на Република България в Полша г-н Емил Ялнъзов.

Селекционерът на юношеският национален отбор на България до 19 години Ангел Стойков, пък връчи Купата на победителите в първенството.