Пирин (Благоевград) продължава страхотната си серия в последните кръгове. Тимът отнесе с 4:0 Черно море и се приближи само на три точки от зоната на спасението. Стана традиция след всеки мач треньорът на "орлетата" Наджи Шенсой да казва поговорка или интересна фраза. Специалистът каза, че мачът срещу "Левски" а като между гладен вълк и овца, която иска да живее, визирайки Пирин. След победата над Локомотив (Пловдив) преди няколко дни Шенсой каза, че играта през второто полувреме е като поезия на Христо Ботев.

Ето и днешното по-любопитно изказване на треньора: "Намираме се в страхотна спортна форма, но лошото е, че мачовете приключват. Остана ощк един. Ще се опитам да дам рушвет на БФС, за да продължат двубоите, за да може и ние да печелим още (смее се)."

"Започнахме да печелим самочувствие срещу големите - бихме "Левски", направихме равенства с Литекс и Лудогорец. След това започнахме да играем добър футбол - три гола на Локомотив Пловдив. След мача казах, че това бе стихотворение на Христо Ботев. Днес вече ние пишем стихове. Надиграхме Черно море, който спечели Купата. Отбор, който има и тази година големи цели. Искам да поздравя и съдиите. Дадоха дух на играта. Поздравявам ги всички. Каквато бе играта на Пирин, такова бе и съдийството", допълни още наставникът.

На въпрос, как се промениха нещата в Пирин, Шенсой отговори: "Много комплексна работа. Трябва да подготвиш момчетата, да бъдеш лидер, да им върнеш самочувствието. Работа, работа и само работа. В този термин - работа, има много, много комплексни неща. Върна се пиринският дух. Всеки отбор трябва да трепери, когато гостува на стадион "Христо Ботев"."

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016