Новината, че Нафтекс и Поморие ще се сливат, а и дори, че вече са се сляли все още не е факт, но по всяка вероятност това ще стане в близките дни.

"Още не е ясно. Водят се разговори. Появяват се всякакви информации", посочи пред burgas24 босът на поморийци Калоян Панайотов.

Той сподели, че Поморие и Нафтекс ще започнат лятна подготовка заедно на 6 юли сутринта. На Градския стадион в Поморие ще дойдат всички играчи на двата тима. По всяка вероятност първото занятие ще бъде проведено от старши треньора на Поморие Атанас Димов, тъй като "шейховете" остават без наставник, понеже договорът на Диян Петков с бургаския клуб изтича днес - 30 юни.

По всяка вероятност той няма да остане на работа в Нафтекс, а и почти сигурно застава начело на Сливен. Към града на войводите вероятно ще поеме и асистентът му Иван Цветанов - Трите Хикса.

Евентуалното сливане на Нафтекс и Поморие изтласка и друг слух. По всяка вероятност мястото на Поморие в Югоизточната "В" група ще заеме участника в "А" регионална група Анхиало (Поморие). /БЛИЦ