Младежкият национал Стефано Кунчев няма да играе в Локомотив (София), както се смяташе, разбра БЛИЦ. Към днешна дата по-вероятно изглежда вратарят да стартира зимна подготовка със Славия, тъй като има договор с "белите". Желанието му обаче е отново да бъде преотстъпен и да отиде в отбор, където ще играе редовно, а не да търка пейката в най-стария столичен клуб. Както е известно, несменяем титуляр под рамката на "Овча Купел" е опитният Георги Петков.

През есента Кунчев беше преотстъпен на Локомотив (Пловдив). На "Лаута" го взе Емил Велев, който след като пое тима от "Надежда" се очакваше да го привлече при "железничарите". Кокала обаче реши да разчита на Божидар Митрев, а освен това има още Валентин Галев и Мартин Костадинов.

На церемонията за Футболист на годината на 27 декември Кунчев беше един от наградените. Стражът на Славия получи приза за феърплей. Преди месеци талантът разкри, че бандити са се опитали да го подкупят с 20 000 евро, за да уредят мач. Кунчев обаче категорично отказва да прибере сумата, след което разтръби за случая.