ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Тодор Батков бе удостоен с медал "Самарски кръст" на Национално движение "Русофили". Той получава отличието за своя принос в развитието на българо-руските отношения. Батков е един от крупните дарители, с чийто средства бе издигнат паметник на генерал Михаил Скобелев в Казанлък.

Ювелирното отличие е учредено от 8 български и руски неправителствени организации за 135-годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България и се присъжда само с пълен консенсус на учредителите. Медалът е изработен в руския монетен двор само в 400 бройки – по 200 за двете братски страни. Първият му носител е руският президент Владимир Путин.

"Стига 23 години разделение с Русия и плюене, ние сме народи с общи корени и общ език, време да си го припомним, да се върнем към тях и да предадем това родство на идните поколения, за да вървим заедно напред", каза в своето слово Батков. Припомняме, че през 2008 година Тодор Батков бе удостоен от президента Георги Първанов с орден "Стара планина" първа степен./БЛИЦ