Дисциплинарната комисия към БФС наказа двама футболисти на Черно море. Санкциите са за по 1 мач и по този начин Мирослав Манолов и Атанас Борносузов няма да могат да излязат евентуално срещу Левски в 1/8-фитнал за купата на България.

“Сините” играят утре срещу втородивизиониня Брестник и при победа, ще гостуват във Варна в неделя.

Наказанията са за натрупани жълти картони. И двамата играчи на Черно море получиха предупреждения в последния мач на тима в първенството, при победата с 2:1 срещу Монтана./БЛИЦ

Наказания “А” група, 15 кръг
1 мач - Атанас Борносузов (Черно море), Мирослав Манолов, Николай Дюлгеров (Славия), Фелисиен Сингбо Локомотив (Пд), Петър Костадинов (Берое), Мирослав Иванов (Монтана), Уеберт Да Силва Мигуел (Монтана), Чиро Оресте Сириняно (Ботев), Страти Илиев (Локомотив), Ивайло Цветков (Миньор)

ПО ДОКЛАД
За неизплатено обезщетение за нанесени щети на ст. Искър гр. Самоков по влязло в сила решение на Дисциплинарната комисия при БФС, ДК на основание чл. 67, ал.1 наказва ПФК Ботев (Пд) с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За неизплатени компенсации за понесени съдебни разходи по влязло в сила решение на Арбитражен спортен по спорта гр. Лозана, ДК на основание чл. 67, ал.1 наказва Ботев (Пд) с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва ПФК Литекс с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва Пирин (Бл) с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва ПФК Монтана с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34, ал. 1, т.3 и , ДК наказва Васил Петров - треньор на ПФК Ботев с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 срещи и глоба 500 лева.

За навлизане на публика и без последствие на основание чл.37, ал.1, т.1, буква В, предложение 1-во, ДК наказва ПФК Ботев с предупреждение лишаване от домакинство.