Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС в Пловдив наложи сурово наказание на третодивизионния ФК Хасково. "Червено-белите" са лишени от едно домакинство и трябва да платят 500 лева глоба. Повод за тежката санкция са изпуснатите гуми на автобуса на Загорец миналата неделя. Фенове на Хасково изхвърлили винтилите в храстите. По този начин ултрасите на домакините си отмъстили на гостите заради ексцесиите в съдийската стая.

След края на срещата, спечелена от Хасково с 1:0, треньорът Адриан Павлев и президентът Здравко Чавдаров от гостите нахлули в съблекалнята на реферите. Двамата се опитали да се саморазправят с главния съдия Стилиян Иванов, защото уж ги бил ощетил. Едва ги изкарали от стаята. Феновете на домакините, като научили за акцията на новозагорци, решили да им отмъстят, като им изпуснат гумите. Оказа се, че да налетиш на бой на съдия е 5 пъти по-евтино, отколкото да оставиш рейс по капли, заключава хасковският "Новинар ЮГ".
Понеже треньорът на гостите размахвал по-активно юмруци, трябва да плати 100 лева, президентът на Загорец ще се бръкне само с петдесетарка. Хасковлии са глобени и за бомбената канонада, която се изсипа по време на срещата. През второто полувреме ултраси хвърлиха дузина бомбички на пистата.

Следващото домакинство на Хасково е на 18 ноември. По програма тимът приема "Левски" (Карлово). Най-вероятно срещата ще се играе в Първомай, защото двубоят трябва да бъде в посока на гостите. Преди това обаче "червено-белите" ще пробват да преодолеят Мастер. Мачът в Бургас е в неделя. Пропускат го капитанът Недялко Хубенов и Вълчан Чанев заради натрупани жълти картони. В Хасково правят всичко възможно да вдигнат на крака халфа Николай Манчев.