Сериозни кадрови проблеми има треньорът на Литекс Красимир Балъков за днешния мач със Славия. Той няма да може да разчита на двама от основните си халфове - Кристиян Малинов и Петрус Бумал, които са наказани.

Освен това Александър Цветков, който дори има мачове за националния тим, не е в оптимална форма и не може да издържи 90 минути. Той обаче ще е в групата за срещата. Най-вероятно отново като дефанзивен полузащитник ще започне Антон Недялков, който по принцип е бек.

Бившият младежки национал игра на добро ниво на тази позиция при победата с 3:0 над Черно море на „Тича“ и при равенството 2:2 с Левски на „Герена”. Заради това сега Балъков няма да пипа позицията му. На местата на Малинов и Бумал се очаква да започнат Петър Златинов и Румен Руменов.

В седмицата преди двубоя със Славия лекарският щаб на Литекс правеше сичко възможно а вдигне на крака Армандо Ваюши и младата звезда Кирил Десподов. За момента по-реално изглежда албанският национал да започне дори като титуляр срещу „белите“, а вкаралият красив гол на Левски Десподов най-вероятно ще стартира на пейката. Аут със сигурност за двубоя е Омар Косоко, който е с травма.

Славия пък ще излезе с всичко най-добро в днешния мач. Наставникът Иван Колев ще може да разчита на четирима от своите футболисти, които имаха проблеми през седмицата. Става въпрос за десния защитник Цветомир Панов, както и за халфовете Чавдар Янков, Костадин Дяков и Иван Вълчанов. От четиримата обаче само един ще бъде титуляр - бекът Панов. До последно в Славия бистреха дали да не амнистират скандалджията фернандо Силва, който бе изваден от първия отбор. За момента бразилецът е на кантар за оставането си в „Овча купел“. Друг кариока -Мишел Платини, вече си стегна багажа и се прибра в родината си. Той отбеляза 5 попадения с белия екип.