Наставникът на Литекс Красимир Балъков определи титулярите за гостуването в Латвия на местния Йелгава. Двубоят от първия квалификационен кръг на Лига Европа стартира в 19:00 часа и ще бъде предаван директно по БНТ HD.

Както е известно, тази вечер Литекс няма да бъде воден от Балъков, който е наказан от миналогодишното участие в евротурнирите. Наставленията на играчите по време на двубоя ще дават помощниците му Добромир Митов и Йончо Арсов.

Единственият дебютант за "оранжевите" е португалецът Арсенио Нунеш, който започва от първата минута срещу Йелгава. Донякъде изненадващо е включването на Румен Руменов в халфовата линия за сметка на Петрус Бумал.

lit.jpg
ЛИТЕКС:
1.Винисиус Баривиейра, 16.Страхил Попов (к), 5.Рафаел Перез, 13.Васил Божиков, 23.Иван Горанов, 88.Никола Колев, 15.Кристиян Малинов, 19.Румен Руменов, 70.Данило Асприля, 77.Арсенио Нунеш, 11.Бьорн Маарс Йонсен
Резерви: 12.Александър Конов, 3.Антон Недялков, 28.Пламен Гълъбов, 6.Красимир Станоев, 8.Александър Георгиев, 93.Петрус Бумал, 73.Милчо Ангелов


БЪЛГАРСКОTO УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16