Станаха ясни имената на двамата футболисти от Динамо (Киев), попаднали в полезрението на ЦСКА за зимната селекция. Това са вратарят Максим Ковал и централният защитник Евгений Селин, пише украинската медия sportarena.com.

„Армейците” проявяват интерес и към крило от Динамо, но неговото име засега не се споменава.

Въпросните двама футболисти не попадат в сметките на треньора Сергей Ребров. От началото на сезона те никога не са били титуляри и много рядко влизат в разширения състав за мачовете на украинския гранд.

Вратарят Максим Ковал е на 23 години. През 2010 година преминава от Металург Запорожие в Динамо (Киев) и записва 56 мача за първенство и 20 в евротурнирите. Два пъти е даван под наем – веднъж на Ховерла и веднъж на датския Одензе. Има 1 мач за „А” тима на Украйна.

Защитникът Евгений Селин е на 28 години. Играе и като ляв, и като десен бранител. През 2013 година Динамо го купува за 2 милиона евро от Ворскла (Полтава).  Откакто е в украинския колос има само 18 мача и също два пъти е бил преотстъпван – на Металист и на гръцкия Платиниас. Има 15 мача и 1 гол за „А” тима на Украйна. Интересен е фактът, че при дебюта си на 7 октомври 2011 година се разписва при победата над България с 3:0 в контрола, играна в Киев.
Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига