Благоевградският рефер Георги Иванов ще бъде наказан за 4 мача в Югозападната "В" група. Това информираха достоверни източници, които твърдят, че такава е нагласата на членовете на Съдийската комисия към зоналната футболна централа в столицата преди произнасянето на присъдата.

Санкцията на арбитъра най-вероятно няма да се обяви официално, а лишаването от наряди ще мине в графата за вътрешна консумация "творческа почивка".

Наказанието на Иванов изкара отборът на Локомотив (Септември), откъдето постъпи жалба срещу него за регионалното дерби в Пазарджик с Бенковски в първия пролетен кръг преди две седмици. "Железничарите" победиха с 1:0, но въпреки това скочиха срещу съдийството.

Новаците в третия ешелон натопиха съдията от областния център на Пиринско за подмината дузпа в ситуация, в която играч на съперника хваща с две ръце топката в собственото наказателно поле, както и за непоказан червен картон за класическо нарушение на защитник, последен в отбраната, срещу откъснал се нападател на гостите.

Високата оценка 8.1, която е получил Георги Иванов от дежурния делегат на двубоя Александър Кабзималски, почти сигурно ще донесе същата наказателна мярка и за шефа на ОС на БФС - Благоевград, срещу когото е повдигнато обвинение за прикриване гафовете на своя съгражданин. За солидарност в санкциите лобира председателят на СК към ЗС на БФС - София Николай Нанев след гледане на видеозаписа от скандалната среща.

"Не знам за никакво наказание. Никой не ме е уведомил, че има такова. Даже, доколкото разбрах, членовете на комисията са констатирали от видеоматериала, че претенциите на Локомотив са пресилени", коментира пред "Струма" Александър Кабзималски, след което разкри любопитния факт, че въпросният Нанев е бил съдийски наблюдател на опорочения от Станислав Тодоров съботен сблъсък в Благоевград на Пирин с Черно море (0:1).

"Чакам с интерес неговата оценка за главния съдия и ситуациите, в които не отсъди дузпи в полза на домакините, а вдигна картони за симулация", отсече потърпевшият областен началник. /БЛИЦ