Общината в Благоевград е на път да се сдобие с акциите на ПФК Пирин. Окончателното решение трябва да стане в ранния следобед, за когато е предвидена среща в кабинета на кмета Костадин Паскалев. На нея ще присъстват настоящите акционери.
 
Преди това с 27 гласа “за”, 2 „против” и 5 „въздържали се” общинските съветници дадоха картбланш Общината да придобие акции с цел финансовото стабилизиране на футболния клуб.
 
В предварителните разговори Емил Наков, който притежава 53.5 % от акциите в дружеството, е декларирал готовност да прехвърли на 100 % своя дял при условието да бъде освободен от отговорност с решение на общото акционерно събрание. Същото са обявили и акционерите от групировката Г-15, която притежава останалите 45.5 % акции.
 
При придобиване на повече от 50 % акции от общината в ПФК Пирин “Карслберг България АД” пое ангажимент да подпише тригодишен договор за спонсорство и да дава по 200 000 лева на сезон. Благоевград БТ АД също се ангажира с финансова подкрепа в размер от 120 000 лева на година.