Собственикът на Пирин Емил Наков бе бесен на съдията Георги Йорданов, ръководил срещата на "орлетата" със Славия. "Белите" стигнаха до успеха с 8:7 след дузпи и се класираха на финала за сметка на клуба от Благоевград. Малко преди края на първото полувреме съдията отсъди дузпа за домакините, която Даниел Пеев реализира. Наков бе категоричен, че такава не е имало и Йорданов е ударил едно рамо на Славия.

"Честитя на Славия, но смятам, че с изключение на ЦСКА и Литекс, който и отбор да се класира в евротурнирите, резултатът ще бъде един и същ. Доволен съм от моите момчета, дадоха всичко от себе си, само че с едно полувреме няма как да се случат нещата. Мисля, че дори и в такъв мач - с продължения и дузпи, не отстъпвахме по нищо на Славия, но просто късметът ни обърна гръб", каза Наков след двубоя на "Овча Купел".

"Няма какво да коментирам съдиите. То е ясно - реферите застават на страната на по-силния, понякога без дори той да е изисквал помощ. Съдиите като този рано или късно ще се изметат от футбола и няма да пречат", продължи босът на Пирин.

"Антон Карачанаков имаше възможност да ни прати на финал, но пропусна. Грешки от дузпата са правили много звезди, животът продължава. Убеден съм, че с тази игра заслужаваме да се спасим от изпадане, въпреки ударите на разни комисийки", каза още Наков. /БЛИЦ