Ограничение на броя на отборите във "В" групите ще бъде въведено от сезон 2012/2013, съобщиха за БТА от футболния съюз. Така от по-следващото първенство нито една от четирите трети дивизии няма да бъде с повече от 18 отбора. Промяната ще бъде заложена в нормативните документи за сезон 2011/2012, където ще бъде упоменато и по-голям брой на изпадащите отбори през следващия сезон.
 
През настоящото първенство доста клубове от “В” група се отказаха по средата на първия полусезон или пък в зимните месеци около Нова година. Двете "В" групи в Южна България стартираха с по 20 отбора, а на Югоизток се отказа Стамболово. На Север положението както винаги беше доста по-драматично, след като Североизточната трета дивизия остана с четири отбора по-малко, а в Северозападната се отказа един.
 
На едно от следващите заседания на Изпълкома се очаква да бъде уточнена бройката на отборите – в двете северни групи да има по 16, а в двете южни максимум по 18.
 
Предложението за промяна ще бъде внесено на заседание на изпълнителния комитет през май или юни, когато трябва да бъдат направени и предложенията за нови нормативни документи.