Вицепремиерът и Министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откриха Кръглата маса по проблемите на опазване на обществения ред при провеждане на футболните срещи.

"Намесата на полицията да бъде крайна мярка. МВР е готово да подпомага процеса по повишаване подготовката на отговорниците по сигурността. Трябва да се прецизират текстовете за недопускане на лица в нетрезво състояние на стадиона, да се помисли за регламентиране на стюардската дейност", заяви Цветан Цветанов.

Дискусия започна в 10,00 часа и се провежда при изключителни мерки за сигурност.

Участие в нея вземат заместник-министърът на МВР Веселин Вучков, главният секретар на МВР Калин Георгиев, министърът на спорта Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на ПФЛ Стефан Капралов и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани.

На срещата има представители на клубовете и фенклубовете на Берое, “Ботев”, “Левски”, Локо (Пд), Миньор, Пирин, ЦСКА и Черно море. Те са поканени, тъй като имат най-сериозните агитки.

Дискусията ще продължи до 15,00 часа, а след нейния край ще се проведе пресконференция за представителите на медиите.