Бивш футболен национал заяви подкрепата си за младия тим на Дунав (Русе), който сега се състезава в Североизточната трета лига. Анатоли Нанков бе част от представителния отбор на България през 90-те и дори играе на световното първенство през 1998 г. във Франция. Той обаче показа, че не е забравил за първите си стъпки в мъжкия футбол. 

Нанков е роден в свищовското село Ореш, но учи в Спортното училище в Русе. През 1986 г. става шампион на България с юношите старша възраст на Дунав, а дебют за мъжкия отбор прави още на 16 г. След това играе за Славия, ЦСКА, Локомотив (София) и др., продължава във футбола като треньор, като за последно бе помощник на Стойчо Младенов в Казахстан. 

Наскоро, заедно с популярния общественик Кирил Евтимов, Нанков участва в празничен подкаст за професионалната футболна академия „Turf Season“, базирана в Нигерия. Тъй като и Евтимов е голям приятел на Дунав, по време на срещата им не е пропусната темата за русенския клуб. 

„Няма как да забравя откъде съм тръгнал. В Дунав бяха първите ми стъпки в мъжкия футбол, още в юношеска възраст. През 2016 г. се бяхме събрали да отбележим 30 г. от шампионската ни титла с тогавашния отбор юноши старша възраст и с треньорите Любен Марков, Благой Далев, Владимир Панайотов – Лаци и Емануил Димитров – Мано. Точно в същия ден Дунав подсигури завръщането си в елита след 25-годишна пауза и всички много се радвахме. Следя постоянно отбора и виждам, че сега се налагат млади местни момчета, което е похвално. Надявам се това да даде резултат и отново да видим Дунав сред най-добрите. Този път за по-дълго“, каза Анатоли Нанков.

Бивш национал стиска палци на младия „Дунав“ Бивш футболен национал заяви подкрепата си за младия тим на „Дунав“....

Публикувахте от FC Dunav Ruse в Четвъртък, 14 януари 2021 г.