Локомотив (Пловдив) трябва да внесе веднага в НАП 1,2 милиона лева, реши Висшият административен съд. Последната инстанция ще гледа още едно дело на данъчните срещу клуба за 600 000. Едва ли изходът ще е по-различен. Става въпрос за неплатени суми върху заплатите на футболисти и треньори най-вече от времето на Галя Топалова.

Както е известно, през 2008 г. данъчните погнаха масово спортисти, тъй като дори най-скъпо платените се осигуряваха на суми под 1000 лева. По този параграф изгоря и пловдивският Локо. Коко Динев обжалва двата акта и спечели на първа инстанция, но на другите загуби.

Сега на "Лаута" треперят - ще си тръгне ли Марешки, бесен от новите борчове? Или клубът ще фалира във "В" група? Акциите все още са в Коко Динев, така че хаосът на "Лаута" е пълен.

Типично по български обаче отборът бие напук на неуредиците. Благодетелят на „черно-белите” Веселин Марешки заяви за "Стандарт", че няма да купи и половин акция, докато не му предоставят окончателния одиторски доклад за състоянието на клуба. Аптекарският бре е разочарован от постоянните капани, които изникват пред него.

"Сега не ми се говори на тази тема, по-важното за Локо е, че отборът се вдигна и от изпадащи се превърнахме във фактор в първенството", каза Марешки.

Той сподели още, че е доволен от подема на "черно-белите", но амбициите им съвсем не се изчерпват със сегашното 7-мо място в класирането.

"Близо сме до челниците и няма да крия, че през втория сезон ще погледнем към четворката, която дава и европейски излаз", уверен беше варненският бизнесмен.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА