Черен се оказа денят за нападателя на "Ботев" (Пловдив) Алекс Колев, пишат колегите от PlovdivDerby. Играчът най-вероятно е с най-тежката футболна контузия - скъсана предна връзка на коляното. Колев се контузи още в началото на мача със Славия, загубен от "канарчетата" с 0:3, и притесни всички в "Ботев".

Фенове на "канарчетата" разкриха, че Колев е крещял като обезумял от болка веднага след сблъсъка с Димитър Везалов. Нападателят дълго време е стенел от нечовешките болежки, докато лекарят на клуба се е опитвал да му помогне.

След мача клубният автобус на "Ботев" си тръгна от стадион "Славия" без контузения нападател. Младежкият национал остана в София по-дълго от съотборниците си, тъй като беше откаран в болница, за да му бъде направен спешен преглед и снимка на дясното коляно, в което таранът получи тежката контузия. Алекс Колев със сигурност ще пропусне дербито с Локомотив (Пловдив) в сряда за Купата, а сигурно утре ще се разбере дали ще бъде опериран. Ако легне под ножа, след това ще отсъства от терените минимум половин година.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите