Нападателят на ЦСКА Тони Уот се включи в скандала между феновете на бившия му отбор Селтик и популярния рок певец Род Стюард. 74-годишната музикална легенда, чийто нов албум е тотален хит на Острова, поздрави британския премиер Борис Джонсън за победата на Консервативната партия (т.нар. Тори) на изборите.

В резултата на това по време на домакинския мач с Хибърниън (2:0) в неделя, фракцията „Грийн Бригейд“ издигна банер с надпис: „Торите не са добре дошли. Майната ти, Род!“.

Тази акция получи сериозна критика от страна на бившия нападател на Хибс и настоящ коментатор на „Би Би Си“ Том Макманъс: „Какво е това? Защо ходят на мач и просто да подкрепят отбора си?“.

Коментар към публикацията му в „Туитър“ направи Тони Уот, който написа: „Прочети защо е бил създаден Селтик. Не виждам никакъв проблем с банера“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Разговорът между двамата не приключва тук, тъй като Макманъс добавя коментар лично към нападателя на ЦСКА: „Не се нуждая от уроци за историята на Селтик. Предполага се, че все пак това е футболен клуб. Винаги е бил такъв, но не съм убеден, че именно такъв е сегашният случай. Някаква група фенове използват трибуните, за да дават гласност на политическите си убеждения. Отиди на стадиона, за да подкрепяш отбора си. Все пак това е само футболен мач. Това е“.

25-годишният Уот сякаш слага край на спора между двамата с последвалата си публикация до бившия нападател на Хибърниънс: „Щом не ти трябват уроци по история, тогава ще разбереш!“.

Тони Уот, който има един мач за националния отбор на Шотландия, играе за Селтик в периода 2011-14 г. За този период участва в 34 мача на „детелините“ и бележи 8 гола, включително и срещу Барселона в Шампионската лига.

Нападателят на ЦСКА от няколко дни се е прибрал в родината си, където се готви да посрещне Коледа и Нова година. Очаква се „червените“ да се съберат на 6 януари, а два-три дни след това да започнат подготовката си за пролетния дял от шампионата.