Нападателят на ЦСКА Матиас Фаетон напусна лагера на тима в Анталия и ще пропусне част от подготовката на "армейците". Националът на Гваделупа има семейни проблеми и ще се завърне на по-късен етап. Той със сигурност пропуска контрола с Корона Киелце в събота от 14:00 часа българско време, а не е ясно дали участие в проверката ще вземе Дюкенс Назон, който е пред трансфер в кипърския Пафос. Другите нападатели в групата на българския тим са Майкъл Естрада, Марк-Емилио Папазов и Данило Асприля.

За втори пореден път Фаетон няма да проведе пълноценна подготовка с ЦСКА. Както е известно, той бе привлечен през лятото от втородивизионния френски Гренобъл, като се присъедини към "червените" едва след отпадането на Гваделупа от турнира Голд Къп. Така той на практика остана без лятна почивка, а след само седмица тренировки с "армейците" дебютира при нулевото равенство с Хебър в първия кръг на efbet Лига.

Все още не е ясно кога Фаетон ще може да се завърне при съотборниците си, които се местят в Белек в сряда на 24 януари, а на 4 февруари се прибират в България. ЦСКА подновява участието си в първенството с домакинство на Ботев Враца на 18 февруари от 17:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024