Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо усилено продължава да търси нови попълнения за тима заради продажбата на Уатара, пише "Тема Спорт".

Херо нееднократно заяви, че се нуждае именно от външни флангови футболисти. Точно такъв е новият французин, появил се край морето в началото на тази седмица. Става дума за Мехди Курно, който може да играе вдясно на халфовата линия и на върха на атаката.

22-годишният французин за последно е ритал в Дижон, а именно с екипа на този тим има записани срещи и в първа френска лига. Кариерата му започва в нискоразредния Роморантин, но бързо привлича погледите на тимове от Лига 2 и е привлечен в Дижон.

Курно прави дебюта си за този тим още не-навършил 20 години в мач за Купата на франция. В Лига 1 изиграва 11 срещи, но не успява да помогне на Дижон да се спаси от изпадане. Следва преотстъпване в Арле, но и там не му потръгва и след осем изиграни срещи се завръща 8 Дижон.

Треньорският щаб на бургазлии ще може да се запознае с качествата му още днес, когато Черноморец ще изиграе поредната си контрола.

Съперник е третодивизионният Несебър, а спарингът ще се изиграе на стадиона в Поморие от 15:00 часа. Под въпрос за срещата са крайните бранители Крум Стоянов и Александър Башлиев, които имат леки здравословни проблеми.