Изключително интересен футболист е на път да подпише договор с Черноморец и да разшири географски "А" група. От няколко дни в Бургас е мадагаскарският нападател Анисет Андрианантенаина Абел.

Кариерата му започва през 2002-а в родината му с екипа на Аясо, а на 14 години се присъединява към юношеската академия на Оксер. 21-годишният футболист играе основно за "Б" отбора на французите, подвизаващ се в четвърта дивизия. С екипа на втория отбор на Оксер младокът, който може да бъде използван и като дясно крило, има изиграни 42 среши и отбелязани 4 гола, пише "Тема спорт". Два пъти е обличал и националната фланелка на Мадагаскар. Футболистът е в Черноморец със съдействието на Мадам Ба, която докара Базил де Карвальо и Гара Дембеле в България.

178-сантиметровият нападател вече изигра една среща с екипа на Черноморец, като дори успя да се разпише при победата с 3:2 над Калиакра в контрола. Треньорът на "акулите" Димитър Димитров-Херо е останал доволен от демонстрираното и според запознати с клубните дела договорът с мадагаскарския играч е въпрос на време. Това, че футболистът не разполага с паспорт от държава в ЕС, не е проблем, тъй като в Черноморец имат свободни места за играчи извън ЕС.