Нападателят Еньо Кръстовчев е отказал оферта от Литекс, научи БЛИЦ от сигурни източници. Преди дни ръководството на “оранжевите” е имало разговори с бившия футболист на Левски.

Първоначално Кръстовчев бил изкушен от възможността да работи с Христо Стоичков. Когато разговорът опрял до пари обаче нападателят отговорил: “Не”. Голаджията не останал доволен от предложената му заплата и бил категоричен, че ако ловчанлии не увеличат финансовите параметри, няма да подпише с тях.

Интересното е, че това е третият път в който Кръстовчев реже Литекс. Преди години, като футболист на Марек веднъж категорично отказа да отиде на проби в Ловеч. В последствие, след като приключи взаимоотношенията си с дупничани той проведе няколкодневна подготовка с “оранжевите”, но изненадващо си тръгна, без да уведоми ръководството на клуба.

В момента Кръстовчев е свободен агент, след като договорът му с Интер Баку изтече. Той изкара три месеца в тима от Азербайджан. Преди това голаджията носи екипите на Марек, Левски и Етникос Пирея.