ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Нападателят на ЦСКА Тобиас Хайнц даде интервю за норвежката версия на популярната медия „Евроспорт“. 24-годишният футболист коментира впечатленията си от първите месеци като играч на „армейците“. Норвежецът призна, че желанието му е да спечели шампионската титла с „армейците“. Хайнц разкри и каква друга трансферна цел са имали „червените“ от бившия му отбор Сарпсборг.

„Ако трябва да съм честен, очаквах да играя повече след успешната подготовка, но и без това прекарвам доста време на терена. Като цяло съм доволен. След успешния сезон в Норвегия натрупах самочувствие и сега съм доста по-уверен на терена. Напълно различен футболист съм, дори мога да кажа – различен човек“, заяви Хайнц.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

„Основната разлика с престоя ми в Касъмпаша е свързана с това, че сега имам по-различни цели. Планът ми е възможно най-бързо да стана важен играч за отбора си. Въобще не ми бяха такива намеренията, когато отидох в Турция. Промених мисленето си при последвалия трансфер в шведския Хекен. Сега се чувствам изключително добре и не мисля за връщане в Норвегия. Целта ми е да завърша кариерата си в чужбина или едва в краен случай да приключа в родината. Искам да играя зад граница възможно по-дълго“, допълни футболистът на ЦСКА.

„Уверен съм, че през този сезон ще станем шампиони. Такава е настройката на всички в клуба. Усещам подобна атмосфера и сред феновете. Когато излизам да вечерям в ресторант и бъда разпознат от привърженици на отбора, получавам постоянни призиви да спечелим титлата. Имаме много фенове, което е голямата разлика с норвежкия футбол. Чувствам, че играя за нещо много важно, а не просто заради самия футбол. За първи път усещам, че имам голяма цел. До момента не съм печелил нищо през кариерата си. Имам три загубени финала“, призна 24-годишният норвежец.

„Присъствието на Тобиас Линдсет имаше голяма роля в моето решение да подпиша с ЦСКА. Все пак има с кого да разговарям на родния си език. От друга страна клубът изключително силно показа, че иска да ме има в редиците си. Освен това от Линдсет разбрах повече детайли от ситуацията в клуба и подобни неща помагат, когато трябва да направиш избор дали да приемеше офертата. Затова и не се замислих да подпиша с ЦСКА. Говорили сме си с Тобиас, но не мисля, че той е основната причина да бъда привлечен. Знам, че са го разпитвали за мен и той вероятно е казал добри неща. Когато от ЦСКА са идвали да гледат Линдсет, са били набелязали още двама играчи от отбора. Единият съм аз, а другият е бил Антон Салетрос (б.ред. - от януари е играч на френския Каен). Затова хората в ЦСКА познаваха качествата ми далеч преди да подпиша договора“, заяви нападателят.

„Знам за заплахите, които Линдсет е получавал от фенове, но аз за момента не съм се сблъсквал с такива. Вероятно защото още не сме играли с някой от големите съперници. Преди няколко седмици играхме срещу третия в класирането ЦСКА 1948, който също е считан за важен противник. Тогава нашите фенове отказаха да влязат на стадиона и гледаха от хълма встрани. Той беше покрит от море от хора. Мисля, че не бяха дошли просто да гледат мача, а да покажат, че няма да дадат пари на този клуб. За момента не съм виждал лошата страна на привържениците на ЦСКА, но през април ни предстоят мачове срещу наистина големите съперници. Очаквам с нетърпение тези срещи. Това ме изпълва с адреналин. Със сигурност няма да се притесня от реакцията на привържениците. Една от причините да подпиша с ЦСКА е фактът, че знаех добре, за лудостта на феновете на отбора“, признава Тобиас Хайнц.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и вTelegram
Присъединете се в канала ТУК