Янаки Смирнов прекрати договора си с Ботев (Враца) по взаимно съгласие. По всяка вероятност напускането на нападателя се дължи на липсата на титулярно място в състава на Сашо Ангелов, пише "Конкурент". За освобождаването на футболиста се заговори след загубата от Созопол (0:1), а няколко дни по-късно той и ръководството на клуба се споразумяха за прекратяване на контракта му по взаимно съгласие.

25-годишният Смирнов вече имал оферти както от български, така и от чуждестранни отбори. Той стана голмайстор на Втора лига през сезон 2014/2015, отбелязвайки 23 попадения за горнооряховския Локомотив, където премина от Лудогорец. За дубъла на „орлите“ Смирнов вкара 11 пъти. Той беше привлечен като „спасител“ във Враца, но така и не успя да се превърне в месията, който бележи гол след гол за втородивизионния тим. 

В настоящия шампионат записа 18 мача, в които отбеляза два гола. Единият беше победен у дома срещу Черноморец. Гостите от Балчик поведоха с 2:0, а появилият се като резерва Смирнов осигури победата на врачани с 3:2 в 86-ата минута.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига