Христо Ристосков беше определен за главен рефер на първия 1/2-финал за Купата на България между "Левски" и Локомотив (София). Само преди дни той беше обвинен от "железничарите", че е ръководил реден мач. Ристосков надува свирката на "Лаута" при победата на "Ботев" (Враца) с 1:0 над Локомотив (Пловдив). След двубоя Емил Велев изригна и обвини "смърфовете", че народно са подарили трите точки на врачани, които са конкурент на тима му в битката за оцеляването в "А" група.

От "Надежда" дори разпространиха до медиите няколко въпроса, свързани със "съмнителния" мач в Пловдив. Едната от точките засягаше именно Ристосков, който в сряда от 17:45 часа ще изведе "Левски" и Локо (Сф) на "Герена" за първия 1/2-финал за Купата.

"Нека реферът Христо Ристосков да каже какво са си говорили футболистите по време на мача", попитаха от "Надежда", но не получиха отговор.

Както е известно, в събота "Левски" би с 2:1 тима на Емил Велев в мач от първенството, който беше опорочен от съдията Стефан Спасов. Пастата подпря "сините", с което вбеси Кокала, а веднага след двубоя от БФС обявиха, че са го изхвърлили от съдийството.

Крайно любопитно е как Ристосков ще се справи в сряда на "Герена", когато несъмнено отново ще бъде интересно.

Както е известно, само преди дни реферът от Сандански обяви, че грубите му грешки по време на мач от есента на миналата година между Лудогорец и ЦСКА са допуснати, тъй като си правил "чики-рики" и само стоял по масите. Качил килограми, но след това ги свалил, след като отишъл на санаториум в Австрия.

Купа на България - 1/2-финали, първи мачове

17 април 2013 г. (сряда), 17:45 часа
"Левски" - Локо (Сф) БНТ
Христо Ристосков, Николай Петров, Николай Марков
4-ти съдия: Георги Игнатов

18 април 2013 г. (четвъртък), 15:30 часа
Славия - Берое БНТ
Цветан Кръстев, Диян Вълков, Пламен Хаджийски
4-ти съдия: Георги Димитров

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ