Италианският Наполи се интересува от 16-годишния талант на Литекс Никола Колев, твърдят медиите на Ботуша. Плеймейкърът е капитан на националния ни отбор до 17 години, а вече записа и 4 мача с мъжкия отбор от Ловеч.

През 2007 г. Колев се явява на кастинг за откриване на деца-таланти, в края на който е избран сред 5-те български млади футболисти, които да се обучават една година в школата на Христо Стоичков в Испания.

Участва в първенството на "Infantil" от шампионата на "Виляфранка дел Пенедес", като отбелязва 23 гола в 35 мача. През 2008 г. се завръща в България в отбора на Литекс.

Наполи ухажва младия талант, а според слуховете в италианските медии, Колев може да акостира в някой от местните отбори за по-малко от 200 000 евро.

Друг отбор, който се интересува от младата ни надежда, е Пескара. Те гледат на него като на евентуален заместник на напускащия със сигурност Марко Верати. Лично спортния директор на отбора ще наблюдава изявите на Колев на двубоя между отборите до 17 години на Германия и България.