Черно море е на път да осъществи престижен трансфер. Вратарят на "мо­ряците" Георги Китанов е ис­кан от италианския Наполи, съобщава "Тема Спорт". Тимът от Серия "А" е изпра­тил оферта за талантливия страж. Неаполитанците ис­кат 17-годишния Китанов под наем за една година, като след този период да имат възможност да откупят пра­вата му.

Засега обаче това не се харесва много на шефо­вете на Черно море. Те пред­почитат да продадат вра­таря, а не да го преотстъп­ват. Ръководството на „мо­ряците” е поставило цена от 500 хиляди евро за правата на футболиста. От "Тича" най-вероятно ще склонят да приемат и по-малка транс­ферна сума, но само ако запа­зят голям процент от бъдещ трансфер.

Емисари на италианците са наблюдавали изявите му в домакинската среща с Минь­ор (2:0) в А група, както и гос­туването на Левски за Купа­та на България (0:4). На мача на „Герена" обаче Китанов по­лучи травма още в началото и бе заменен.

Интерес към таланта на Черно море имат още Катания и белгийският Генк. Напо­ли обаче засега е с едни гърди напред.

Китанов се утвърди като несменяем титуляр на врата­та на моряците, макар че е само на 17 години. През есен­та той изигра 14 мача в А група. Китанов ще стане пълно­летен на б март 2013-а.