Италианският гранд Наполи е готов да извади 500 000 евро за вратаря на Черно море Георги Китанов, пишат медиите на Апенините. 17-годишният страж попадна в полезрението на скаута на италианците Рикардо Бигон, който останал впечатлен от качествата му.

"Докато цялото внимание е фокусирано върху бъдещето на звездата Едисон Кавани, ръководството на Наполи продълзжава да е нащрек за привличането на нови млади таланти, които да изгреят на "Сан Паоло". Един от тях е вратарят набор'95 на Черно море Георги Китанов", се казва в материал на tuttomercato.

Рикардо Бигон щял да препоръча на ръководството на Наполи да отправи оферта на Черно море и да затвори сделката възможно най-скоро.

По всяка вероятност Китанов ще доиграе сезона на "Тича", след което ще замине за Апенините. Именно такова бе желанието и на наставника на „моряците” Георги Иванов още при встъпването му в длъжност.

Както е известно, с изявите си през есента 17-годишният Китанов попадна в полезрението на редица европейски клубове. През януари той дори изкара проби в холандския гранд ПСВ Айндховен.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ