ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Напрежение между полиция и фенове на Левски възникна пред Паметника на Съветската армия след края на мача срещу Айнтрахт (Франкфурт), който в четвъртък вечерта завърши при резултат 1:1 на Националния стадион „Васил Левски“.

Един мъж е бил арестуват край монумента, след като е счупил бутилка в близост до палатковия лагер, който пази паметника от набезите на желаещите неговото събаряне.

По време на срещата феновете на Левски издигнаха няколко трансперанта с надписи, индикиращи за нова акция срещу Паметника на съветската армия. На тях пишеше „Сгъвайте палатките, идваме след малко“, „След мача – на МОЧА“ и „Оставете палатките, бутнете МОЧА“. МОЧА е съкращение на израза Монумент на окупационната Червена армия, използван от противниците на запазването на паметника на настоящото му място в Княжеската градина.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Банерите, други индикации за предстоящо нападение на паметника и акцията от миналата седмица на фенове на Левски доведе до засилено полицейско присъствие около Паметника на Съветската армия.

Плътният кордон от униформени не позволи на запалянковците на „сините“ да минат в близост до монумента. Това ядоса както тези, които искаха да достигнат до автомобилите си, паркирани отвъд полицейския кордон.

До униформените служители бяха главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на Национална полиция гл. комисар Атанас Илков, както и зам.-директорът на СДВР старши комисар Мирослав Данаилов. Към палатковия лагер се бяха присъединили доста хора, включително Костадин Костадинов и привърженици на "Възраждане".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!