Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Николай Почеканов прекъсна своята отпуска, за да преговаря с шестимата футболисти на "смърфовете", които не искат да преподпишат своите договори. Това са Христо Златински, Даниел и Валери Георгиеви, Диего Фераресо, Кирил Котев и Георги Стефанов, които се явиха на "Лаута" точно в 16:00 часа днес. Босът на "черно-белите" Веселин Марешки е изпратил Почеканов със задачата да подпише с въпросните играчи.

По непотвърдена информация изпълнителният директор е поставил ултиматум към неподписалите футболисти. Източници твърдят пред PlovdivDerby.com, че Веселин Марешки не желае въпросните футболисти да пътуват за лагера в Турция, ако не склонят да подпишат.

На въпрос на репортер към Почеканов, дали е пристигнал за преговори с футболистите, той отговори, че сега не е моментът да обсъжда това. В телефонен разговор, благодетелят на Локомотив Веселин Марешки отрече информацията, че на футболистите е поставен ултиматум.

"Не съм поставял никакви ултиматуми. Не знам откъде имате тази информация. Те на мен поставят такива. Който иска да играе за Локомотив и да радва вярната му публика, е добре дошъл, който не... В момента текат рутинни преговори", заяви Марешки.

По телефона пред репортер на PlovdivDerby.com Кирил Котев заяви: "В момента съм контузен. Ще изчакам отборът да се върне от Турция и тогава ще решавам дали евентуално ще подпиша. Не мога да коментирам нищо за другите момчета."

Бразилецът Диего заяви пред репортера на медията, че до утре в 17 часа трябва да даде своя отговор дали подписва, или не. Диего потвърди новината, че който не сложи подписа си под нов договор, няма да пътува за Турция с отбора.

"На всички така ни беше казано", призна Диего, напускайки пеша "Лаута".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ