Фенове на Локомотив (Пловдив) блокираха централния пловдивски булевард "Цар Борис Трети Обединител". Движението бе спряно и в двете посоки. 
Привържениците протестират срещу действията на кмета Здравко Димитров и поискаха оставката му. "Зико - кмет или фен? Оставка", бе написано на два транспаранта, които бяха опънати от фенове на пътните платна, информира "Марица".

Повод за недоволството на запалянковците на Локомотив е изказване на Здравко Димитров, че е отклонил оферта за построяване на стадион "Пловдив" от френска фирма, тъй като "черно-белите" и Ботев не можели да домакинстват на него. Те уличиха градоначалника в лъжа, тъй като 30 години двата отбора са играли дербитата и международните си срещи на Голямата къща без да има противопоставяне.

Като допълнение Фенклуб Локомотив Пловдив на официалната си страница излезе с призива "Един град, една кауза – Стадион „Пловдив“!".

Феновете на "смърфовете" протестират още, че градската управа е поискала средства само за дострояване на стадион "Христо Ботев", като експерти изчисляват, че за довършване на съоръжението ще са необходими около 25 милиона лева. В същото време неофициалното обещание към Локомотив е за строеж на база, което няма да надхвърли 5 милиона лева. "Черно-белите" вече опънаха на мачове транспаранти с призив за равнопоставеност.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020