Втородивизионният Марица (Пловдив) усилва атаката си и привлече в редиците си опитния футболист Петър Атанасов. След като през есента носи екипа на елитния Царско село, сега 31-годишният нападател е приел предложението на пловдивчани да им помогне в битките във Втора лига, похвалиха се от клуба от "Кършияка".

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ТРАНСФЕРА
Марица привлече опитния футболист Петър Атанасов. Той ще бъде част от състава на "жълто-сините" за пролетния дял на шампионата във Втора лига. През футболната есен той игра за елитния Царско село.

Петър Атанасов е атакуващ полузащитник, роден е на 13 октомври 1990 г. в Раковски.  На 7 години започва да тренира футбол към ДЮШ на Легия (Раковски), след което преминава през школите на Раковски и Локомотив (Пловдив). С „черно-белите“ дебютира в професионалния футбол. Играл е още за Брестник, Ботев (Пловдив), Раковски, Черноморец, Славия, Монтана, Ботев (Враца) и Царско село. Атанасов има голям опит в елита, като е изиграл над 200 мача в най-високото ниво на българския футбол. Оставил е трайна следа в доста от отборите, за които се е състезавал.

Петър Атанасов се познава отлично с някои от състезателите в отбора на Марица. Той е бил съотборник с капитана Валери Домовчийски, с вратаря Илия Николов, както и с Веселин Марчев.

 „Радвам се, че съм част от сплотения колектив на Марица! Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да играе красив футбол, с който да радваме публиката и да постигнем целите си. Марица е клуб с големи традиции и заслужава да бъде фактор в професионалния футбол“, сподели Петър Атанасов.

Марица стартира зимната си подготовка на 10 януари.