Янтра 2019 (Габрово) представи новия си старши треньор Живко Желев. Бившият централен защитник беше помощник на Стамен Белчев в ЦСКА II, а сега заменя Сашо Ангелов начело на тима от Втора лига. 

"Вече два дни има една приятна емоция. Голям процент от футболистите тук са честни, което е много важно. Има опитни, покрай които да израстват младите. Отборът е подкрепян от града и дано с добри игри да се увеличи бройката на феновете. Но щом идвам по средата на първия полусезон, значи нещата не са добре, но се надявам, че бързо ще си стъпим на краката", започна Живко Желев по време на представянето си.

"Искам да практикуваме комбинативен, бърз и резултатен футбол и да изграждаме играчи. Стадионът е един от най-добрите като качество на терен за "Б" и "А" група. Организацията е над нивото на Втора лига. Така че има перспектива Янтра да върви във възходяща линия. Щабът остава без промяна, като Петко Петков ще бъде треньор на вратарите, а Николай Василев и Искрен Писаров остават мои помощници. В тренировките е важно на футболистите да им харесва това, което правят, а също така искам и феновете ни да са горди с отбора си. Два дни тренираме и смятам, че имаме нужния потенциал. Събрани са страхотни момчета. Физически отборът е подготвен много добре, за което искам да благодаря на Сашо Ангелов. Надявам се в най-скоро време да се върнем на победния път", каза Желев.

В неделя в среща от 12-ия кръг на Втора лига габровци гостуват на Ботев (Пловдив) II, като и двата отбора са в зоната на изпадащите. 

"Трябва да се изкачим нагоре. Когато си под чертата, футболистите са неуверени, но с победите ще дойде и увереността. И тогава ще си възвърнат самочувствието. Най-важното е да играеш печеливш футбол. Ще имаме мачове, в които ще побеждаваме с два гола разлика, ще имаме и такива с един гол, които за мен са най-сладките", каза още Живко Желев.