Българските фенове поискаха кардинални промени след загубата от Англия с 0:4. Народът от няколко дни не престава да показва насъбралия гняв и напрежение. Хиляди привърженици на футбола се обединяват в групи в социалната мрежа “Фейсбук”, пълнят форуми в интернет, изпращат писма и мнения до вестници и интернет сайтове. Всички искат оставки на селекционера Станимир Стоилов и директора Наско Сираков.

“Да Изгоним Мъри, Наско и Боби от Националният и БФС”, е само една от многобройните групи във “Фейсбук”. Феновете призовават за оставки на Наско и Мъри при евентуален провал срещу Черна гора във вторник. В последните няколко дни българските привърженици все по-упорито твърдят, че едва ли ще подкрепят националите срещу Черна гора. Очаква се на стадиона да има не повече от 2-3 хиляди зрители, голяма част от които роднини и приятели на футболистите.

На прибиране от Лондон Станимир Стоилов намекна, че ще се замисли върху бъдещето си, ако не бъде победена Черна гора. Борислав Михайлов допълни, че не му се мисли за сценарии, при който “трикольорите” не успеят срещу следващия ни съперник. Вече започнаха да се спрягат и първите имена за евентуални наследници на Мъри. Красимир Балъков и Илиан Илиев са основните заподозрени, говори се и за чужденец, който така и не бе назначен от БФС в последните няколко години.

“Всичко е само слухове. Никой не е говорил с мен”, каза Балъков, който вчера замина за Германия, за да играе в благотворителен мач./БЛИЦ