Народът не иска Станимир Стоилов за треньор на националния отбор по футбол. 54% от хората настояват той да си ходи, защото не се справя, сочи социологическо проучване на "Еврофутбол". Букмейкърът обработи 11 396 анкетни карти. Според 30% от участниците в допитването начело на отбора трябва да застане чужденец.

Със Стоилов България няма никакви шансове за класиране на европейското първенство през 2012 в Полша и Украйна. Едва 15% от анкетираните смятат, че квалификациите ще завършат с успех, пише "7 дни спорт". Песимистите са далеч повече - 40%.

Първият мач на националите е на 3 септември срещу Англия на "Уембли". Според феновете в него не ни чака нищо добро.

Ако разгледа внимателно проучването на "Еврофутбол", Станимир Стоилов трябва да си събере багажа и бързо-бързо да се омете от националния отбор. Защото 54% от хората му нямат доверие. На въпроса "Смятате ли, че националният отбор по футбол трябва да има нов треньор?", са дадени следните отговори:
- Да - 17%
- Да, защото резултатите не са добри - 15%
- Да, но само ако е чужденец - 22%
- Не - 5%
- Не, няма време, квалификациите започват - 11
- Не, нека оставим Станимир Стоилов да работи на спокойствие - 30

В отговорите личи и клубната принадлежност на участниците в анкетата. Едва 11% от сините фенове са твърди, че Мъри трябва да си ходи, докато 40% му имат доверие. На противоположния полюс са червените - 22% срещу 14%.

Допитването за селекционера - българин или чужденец, пък раздели хората на две почти равни части. 30% са за треньор отвън, а 32% - за българин. /БЛИЦ