Директорът на футболната академия в Славия Ангел Славков коментира пред БЛИЦ факта, че Спартак Варна назначи за старши треньор човек без необходимия лиценз.  Това е Кириакос Георгиу. Официално за наставник на „соколите“ ще се води помощникът му Левон Апкарян, тъй като той има нужната тапия.

„Треньорската школа трябва да вземе мерки. Новото ръководство на БФС – също. Това не е първият подобен случай. Необходимо е обаче да се сложи край. Има над 150 наши треньори с Про лиценз, а работят двайсетина.

Не може старши треньорът на отбор от българския футболен елит да няма нужния лиценз. Не казвам нищо против момчето. Може да е много кадърно, може да е гений и да успее в Спартак Варна, но е желателно да се спазват принципите.

Александър Томаш е добър треньор. Става така, че ЦСКА го привлича и той напуска Спартак. И варненският тим поставя на мястото му човек без лиценз.  Немалко треньори се възмущават на такива назначения.

Казвам всичко това в името на младите ни специалисти. И, повярвайте ми, моите думи ще бъдат подкрепени от всеки треньор. Някои даже ще са по-остри в изказванията си. Не само в Първа, но и във Втора лига Про лицензът трябва да е част от визитката на наставника", заяви Славков пред БЛИЦ.