Спартак (Варна) се раздели с белгийския нападател Джейми Емпие, съобщиха от клуба. Договорът на 23-годишния футболист е прекратен. Причината се крие във факта, че футболистът има перманентни контузии. 

Емпие заигра за „соколите“ през пролетта, като взе участие в шест мача от Втора лига и един за Купата на България, в които вкара един гол.

Джейми Емпие е продукт на любовта на конгоанец и гъркиня. Футболистът е истински полиглот. Говори свободно нидерландски, френски, английски и италиански, а успешно ползва испански и португалски.

Играл е в школите на белгийските Льовен и Андерлехт, като през 2017 г. Сампдория плаща 600 000 евро, за да го има в своята академия.

Не успява да се наложи в италианския тим и в рамките на две години сменя четири клуба. През 2022-а преминава в нидерландския Рода. В началото на 2023 г. става играч на втория отбор на Генк, а месеци по-късно заиграва в четвъртодивизионния испански Ориуела. След един полусезон в отбора преминава в Спартак (Варна).

Джейми Емпие има мачове за юношенските национални формации на Белгия във възрастови групи до 15, до 16, до 17 и до 18 години.