Две талантливи момчета от Банско започнаха подготовка с мъжкия отбор на „козлите“, заемащи шестото място в Югозападната Трета лига. Това са десетокласниците в Професионалната гимназия по електроника и енергетика Жоро Рошков и Костадин Чакъров, които са преминали през всички юношески формации на клуба, пише "Банско Утре". 

Въпреки че са само на по 17 години, те ще получат шанс да бъдат картотекирани в първия тим, стига, разбира се, да се влагат максимално в тренировките и по никакъв начин да не зарязват учението.

Жоро Рошков е офанзивен халф и благодарение на отличния си поглед върху играта и своята техника е известен в града с прякора Бекъма. Качествата му направиха впечатление на Пирин (Благоевград), където изкара цял сезон в школата. Коце Чакъров пък е нападател и топстрелец на младшата възраст на „козлите“, като в последния мач за 2018-а вкара 4 гола за зрелищното 5:5 с фаворита Вихрен (Сандански). 

Привличането на двамата в редиците на мъжете е част от политиката на ръководството на клуба да налага в състава местни кадри. Интегрирането на продукти на ДЮШ в представителния отбор стартира още през лятото. Тогава първи възможността да водят занимания със селекцията на треньора Димитър Крушовски имаха Венцислав Цигорийн и Красимир Станудин от набор 2004.