Лъчезар Котев бе продаден преди няколко дни от Арда на руския Химки, за което БЛИЦ първи съобщи. 25-годишният халф вече изигра две контролни срещи с новия си отбор, който е на подготовка в Анталия. 

Часове след победата на Арда с 1:0 над Септември при подновяването на Еfbet Лига Котев даде специално интервю за клубния сайт на вече бившия си тим:

- Лъчо, здравей, как си вече в новия отбор?
– Здравейте. Първо искам да поздравя всички мои бивши съотборници с победата, която бе много важна на старта. Иначе съм добре, всичко е наред, приеха ме добре в новия отбор и се надявам в бъдеще да постигнем много успехи. 

- Изигра вече два мача с екипа на Химки, как ти се струва отборът?
– Да, изиграх вече две контроли. Отборът се гради в момента, тъй като сме доста нови момчета и целта е оцеляване в елита. Първите ми впечатления са, че ще успеем да я постигнем.

- Твоят трансфер от Арда доста се коментира, както от феновете, така и от специалисти. Липсва ли ти вече отбора и града?
– Да, със сигурност ми липсват както Арда, така и града, тъй като прекарах не малко време в Кърджали, но понякога кариерата изисква да се правят жертви в преследване на по-голяма цел.

- С какво чувства се раздели?
– Разделям се с много добри и топли чувства с всички свързани с Арда, и с града като цяло. Получих стотици съобщения от фенове, и приятели, което ме трогна определено.

- Успя ли да проследиш победата над Септември?
– Да, изгледах целия мач, мисля че отборът не показа целия си потенциал, но в случая важни бяха трите точки. С оглед на времето и терените в първите кръгове винаги е важно да вземеш трите точки без значение с каква игра.

- На кой искаш да благодариш?
– Първо на ръководството на Арда - на шефовете, на треньорите, така и на спортния директор Ивайло Петков, че ми дадоха тази възможност да се развивам, и чрез този мой трансфер се надявам да съм се отблагодарил. Искам да благодаря на всички момчета, с които играх в клуба и преживяхме страхотни емоции и победи, също така на феновете, които от първия ден бяха до мен и мисля, че им се отплатих на терена. Сигурен съм, че Арда ще постигне целите, които са поставени. Стискам палци!