Eтър успя да спаси професионалния си лиценз, след като направи нужните плащания и догодина ще може да играе в Първа или Втора професионална лига, пише "Тема спорт". 

Задълженията на търновци бяха в размер на около 40 хил. лева. Сумата бе потвърдена от собственика на виолетовите Георги Камарашев. Тогава той потвърди, че всичко ще бъде изчистено и две седмици по-късно това е факт.

Основният дълг е бил към Арда и към бившия треньор на тима Росен Кирилов. На кърджалийци Етър е дължал пари за наема на нападателя Ивайло Димитров. Според запознати сумата е 12 хил. лева. На Кирилов пък е дължана неустойка при прекратяването на договора му. Както е известно, заради слаби резултати наставникът бе заменен от Петко Петков.

Въпреки че плащанията са направени след срока - 30 април, Арда и Кирилов са изпратили необходимите бележки до Лицензионната комисия на БФС, че нямат претенции и всичко към тях е изчистено. Така е процедирано и с други по-дребни длъжници, за да може клубът да получи професионален лиценз. По този начин Етър ще продължи да бъде част от елита и през следващия сезон, ако разбира се запази мястото си при доиграването на кампанията. Треньорът Петко Петков обаче обяви, че не се притеснява, че тимът може да изпадне.