Международният съдия по плажен футбол Стоян Алексиев прекрати кариерата си. През последната година софиянецът беше председател на Синдиката на футболните съдии към КТ "Подкрепа". После игра футзал и бе треньор на деца.

"Изкарах 8 чудесни години в професионалния футбол, от които 5 в "А" група. Участвах във всички възможни дербита и имах страхотни колеги. В последните 4 години съм международен съдия по плажен футбол. На горещия пясък изпитах една нова емоция, срещнах много нови хора, както в България, така и на вън. От много време бях решил това да е последната ми година като съдия.

За съжаление една лека хирургическа интервенция ще ускори този край. За жалост се наложи да откажа и международен турнир, на който трябваше да участвам в средата на юни. Е, ако се възстановя навреме, суперфиналът на държавното първенство в края на август ще е последният ми турнир. Надявам се да остана полезен по някакъв начин на съдийството. Това е. Благодаря на всички, които са допринесли за моето реализиране", обяви в личния си профил в социалната мрежа Алексиев.