Младежкият национал на България Живко Петков игра 90 минути за полския Пяст (Гливице), където е на проби. Петков пристигна в Испания на лагер с поляците, а треньорът им Марчин Брош раздели отбора на две.

Живко Петков в момента играе за Нефтохимик, но отдаден под наем за един сезон от Черноморец (Бургас). Ако той си спечели място в Пяст (Гливице), то "акулите" ще приберат трансферна сума за него. Вероятно бургазлията ще получи още няколко шанса да се докаже, преди треньорът да реши дали ще го остави в отбора.

Роденият през 1993 година нападател попадна във втората група, която завърши 2:2 с испанския третодивизионен Алкояно. Павол Цицман откри резултата в 15-ата минута за Пяст, а само след 60 секунди Бартош Шелига удвои. През второто полувреме домакините от Алкояно изравниха до 2:2. Любопитното е, че другата формация на Пяст също направи 2:2, но по-рано през деня с Далиен Аербин. Както е известно, китайският тим беше вкаран в елита на най-многолюдната страна в света от българския треньор Александър Станков.