20-годишният български нападател Живко Петков трябва да пристигне в началото на следващата седмица и да подпише договор за 4 години с новака в израелската Висша лига Апоел (Раанана), съобщават медиите в страната.

Нападателят на младежкия ни национален отбор, който през последната година игра за Нефтохимик и помогна на "шейховете" да спечелят промоция в "А" група, е впечатлил израелците с мачовете си за формацията на Михаил Мадански.

"Предстои му да направи финални една-две тренировки, след което ще премине медицински тестове и ще подпише личния си контракт", пише вестник "Маарив".

Изданието твърди, че треньорът на Апоел (Раанана) Менахем Корецки ще търси и още един нападател, който да си партнира с Петков в атака. Отборът завърши на 2-ото място в Лигата Леумит и се класира за елита.

"Можем да смятаме 191-сантиметровият българин за нов играч на "червените" от Раанана. Остават само формалностите", съобщава пък "Хаарец".

"Мени Корецки търси млади футболисти с качества, които са жадни за успехи. Българинът е точно такъв тип играч", пише още изданието.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ