Българският национал Петко Христов официално бе представен като ново попълнение на италианския Специя.

"Засега не сме работили много заедно заради случаите на коронавирус в клуба и затова тренирахме в групи и сами. Беше трудно да се тренира с топка, но през последните дни е по-добре и намираме правилните движения. Надявам се, че ще можем да направим още много неща заедно. Това ще бъде първият ми сезон в Серия "А" и искам да дам своя принос за този отбор и да помогна на Специя да постигне своите цели. Това е страхотен тим, всеки ме накара да се чувствам като у дома си. Тук има голяма хармония и с останалите защитници веднага бях в унисон, особено с Ардиан Исмайли и Мартин Ерлич, които идват от Източна Европа също като мен", започна Христов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Тиаго Мота иска проактивен футбол, готов съм да бъда на разположение на тима и няма да е проблем за мен да играем с четирима в защита, тъй като и аз ще бъда доволен от тази схема, въпреки че през миналия сезон играх с трима в отбрана.

С Андрей Гълъбинов говорих веднага, щом стана ясен интересът на Специя и той ми говори много добре както за клуба, така и за града. Националният отбор е гордост за мен. Много съм щастлив, че си спечелих титулярно място там и се надявам да играя още дълго с фланелката на моята страна. Тиаго Силва определено е футболист, който ме вдъхновява. Той е много силен и винаги съм го наблюдавал внимателно, за да усвоя някои малки тайни от него. Играх три години в Серия С, като тази категория ми помогна да узрея бързо и сега нямам търпение да се тествам в Серия А. Надявам се да печеля точки с отбора и да се представя добре. В Про Верчели играх много под ръководството на г-н Модесто и наистина израснах доста. Разбирах се много добре със съотборниците ми там.

Бих искал да се изправя срещу Кристиано Роналдо, разбира се, защото като дете го харесвах много и като играч, и като човек. Той е моят идол като футболист. Надявам се да го видя на терена и да играя срещу него", заяви Христов.