Нападателят на Асколи Атанас Илиев хвърли светлина“ върху няколко теми, сред които престоят му при „бианконерите“, които стигнаха до място в плейофите за Серия “А”, пропадналото назначаване на легендата Пипо Индзаги за треньор на тима и евентуално завръщане в Ботев (Пловдив). Илиев коментира и ситуацията в националния отбор, който от няколко седмици има нов селекционер – Младен Кръстаич.

“ Започнах да получавам по-малко шансове в Асколи и като че ли хората не ме харесват. Можеше да е по-добра изминалата футболна година. Честно казано, нещата тук се случиха в последния момент. Разбрах на 26 август 2021 година за интереса, а на 29 август подписах. Впуснах се в дълбокото, без да знам какво ме очаква. Относно Андреа Сотил, мога да кажа само хубави думи. 17 години Асколи не бе влизал в плейофите за Серия “А”. Той и затова прие офертата от Удинезе, млад треньор е. Знаем къде е Серия “А” и къде е Серия “Б“, каза Илиев в предаването “Домът на футбола” по Диема Спорт.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

 „Относно слуховете за мен, единственото вярно е, че Асколи иска да се раздели с мен, аз също го желая. Няма това уважение и отношение, които трябва да има. Дойде нов директор, който си кара италиански футболисти – съвсем нормално. Направих подготовка с Асколи, надявам се някой да се обади с оферта, от клуба казаха, че очакват. Имам договор, въпросът е такъв, че няма оферта, те искат трансферна сума и нещата са малко по-трудни. Слуховете за Ботев, ако бяха истина, щяха да ме радват, но не са. Засега не стои на дневен ред. Следя Ботев и началото на този сезон е много тегаво.

 „Чух се с помощника в националния отбор на Младен Кръстаич, говорихме си как се чувствам, дали тренирам и дали може да се разчита на мен. Наистина за 2 години викаха доста хора, но мисля, че всеки, който е играл, е дал всичко. Някои се представиха добре, други - не. Надявам се да съм здрав и да дойде оферта, и да вкарвам голове, както мога“, завърши Атанас Илиев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК