Нападателят от школата на Спартак (Пд) Серафим Михайлов започна тренировки в Олимпиакос (Пирея). До отиването му в гръцкия гранд се стигна, след като сръбският мениджър Мирко Миличевич откупи правата на 16-годишния талант от собственика на пловдивския клуб Георги Колев.

Източници на "Пловдив Утре" съобщават, че агентът е платил 5000 евро на боса на "гладиаторите" за Михайлов. Така сръбският импресарио ще разполага с правата върху младия нападател, като целта му е да го продаде в чужбина. Михайлов е част от националния отбор на България до 17 години.

Още през юли талантът беше пред трансфер в Олимпиакос. Тогава поредното откритие на треньора Митко Джоров изкара двуседмични проби в гранда от Пирея, но имаше проблеми с ходилата и се наложи оперативна намеса. Изпълнителният директор на гърците Дарко Ковачевич не успя да види качествата на Михайлов, тъй като беше ангажиран с представителния отбор, а българинът тренираше с юношите на клуба. Олимпиакос дори предложи да поеме лечението на младока, но той и мениджърът Мирко Миличевич решиха хирургическата интервенция да се извърши в Белград. Така ако сръбският импресарио успее да го пласира в Олимпиакос, Серафим най-вероятно ще играе за юношите, родени през 1993 година. Както е известно, в гранда от Пирея преди години игра един от героите от САЩ`94 - Емил Кременлиев. 

Освен при гърците, Серафим Михайлов изкара тестове и в турския гранд Фенербехче през миналото лято.

Спартак (Пловдив) пък продаде петима от обещаващите си футболисти през този трансферен прозорец, като всички са възпитаници на откривателя на таланти - Митко Джоров. Както е известно, карето Росен Андонов, Радослав Терзиев, Лазар Марин и Лъчезар Ангелов, които са с година по-големи от Михайлов, преминаха в "Ботев" (Пд). В касата на "гладиаторите" влязоха общо около 60 000 лева от продажбата на петимата. Така на практика Спартак се обезпечи финансово до края на сезона в Югоизточната "В" група.

1_7.jpg
снимка viasport.bg