Интересни планове за бъдещето има българският футболен национал Георги Костадинов. Полузащитникът на Арсенал Тула разкри в последното си интервю, че залага много на образованието си, за да си подсигури бъдеще след края на кариерата си.

Бившият халф на Левски в момента следва право в Софийския университет и призна, че се подготвя усилено за своите изпити, като призна че дори е щял да закъснее за мач на "сините" заради важен тест в университета.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Преминавам сесията задочно. Дават ми огромно количество задачи и аз трябва да прочета нужната литература и да се подготвя. Сега учебниците са само два (по 500 страници), но миналата година имах изпит по гражданско право и там имаше три огромни книги по 750 страници. Четох ги повече от 3 месеца и ми беше много трудно. С Арсенал имахме по две тренировки на ден. Трябваше да ставам в 6 сутринта, за да уча до 9. След тренировките вместо да си почивам продължавах с четенето, затова не се възстановявах много добре. Всеки ден ученето ми отнемаше по шест-седем часа. Сега книгите не са толкова обемни, затова ставам малко по-късно. Да кажем, не в 6, а в 7:30 часа", споделя Костадинов.
 
"Сега основната част от обучението е зад гърба ми, готвя се за финалния изпит. Но преди ми се налагаше да ходя в университета по 2-3 седмици в годината. Имаше ситуации, когато имах изпит в деня на мача. Например миналата година изпитът съвпадна с деня на мача с Ростов (0:0) и се наложи да го пропусна. Веднъж Левски играеше в Купата на България срещу втородивизионен отбор и аз помолих треньора да ме пусне за важен изпит преди мача. Той каза, че това не го интересува, но аз го убедих. Взех изпита и отидох на мача час преди началото.Треньорът се ядоса: "Какви ги вършиш!" и ме остави резерва. Влязох през първото полувреме. Редовното време завърши 0:0. Продължихме напред след изпълнение на дузпи, а аз отбелязах. Треньорът каза: "Благодари на Бога, че спечелихме", продължава Костадинов.
 
"Още не съм наясно в коя област на правото искам да специализирам. Зная, че в България има много високо ниво на корупция. Неотдавна прокуратурата повдигна обвинение срещу министъра на околната среда. Представете си, у нас възникнаха проблеми с водата за цял град! Тя престана да тече постоянно и постъпва само в определени часове.

Но на мен не са ми интересни политическите дела, защото политиката у нас е много мръсна. Лично на мен би ми било интересно да се занимавам със спортно право. Може би след 5 години ще искам да бъда спортен мениджър, директор или адвокат. Но дипломата е застраховка, основната ми професия е футболист", добави той.