Пореден скандал избухна в родния футбол. Този път той стана на ниво жени. Софийският ФК Андроид напусна терена, още преди началото на мача срещу НСА от Държавното първенство, който трябваше да се играе в столицата.
 
Малко преди началния съдийски сигнал на главния рефе Адриан Петров състезателките от Андроид, вместо да изпълнят центъра, напуснаха терена и тръгнаха към пистата. Те обявиха, че нямат желание да играят в безмислени мачове.
 
“Бързаме да хванем влака към Враца”, изтъкнаха футболистките, а решението им учуди присъстващите на срещата.
 
Президентът на клуба Андрей Попов обясни причината за протеста на своя клуб, а това са неуредиците и скандалите в женския футбол.
 
“Протестът е насочен към хората, които сега управляват и носят отговорност. Не може Станислава Цекова да е на толкова много длъжности - наставник на националиян отбор, играещ треньор и да работи в катедра на НСА. Желанието ни е да променим системата към добро”, заяви Попов.
 
Аматьорската футболна лига да вземе решение в понеделник или вторник, какво да бъде наказанието на ФК Андроид. Очаква се централата да присъди служебна победа в полза на НСА.